Bastogneguf!

fredag den 9. maj 2014



Uhmmmm, jeg har lavet guf idag :) mine forældre havde et glas smørepålæg med hjem fra Belgien i sidste uge. Lækker crunchy smørepålæg, der smagte af Bastognekiks! 

Da jeg kom hjem ville jeg se om man kunne bestille det online... Det ku man! Men porto for et enkelt glas, var intet mindre end 134kr... Suk.

Så jeg har i stedet lavet mit eget. Og jeg er lige kommet hjem fra mine forældre hvor vi lavede en dobbeltsmagning... Det køøøwens og mit. Mit er en anelse mere Bastognekrydret... Men det er også den eneste forskel.

Vil du også prøve at lave det, så er her opskriften.

Et stort glas Bastogneguf!

300 gram Bastogne
2 spsk vaniliesukker, lavet af to vaniliestænger og sukkeret
100 gram kokosolie (hvis du vil undgå smagen af kokos helt (jeg kan ikke smage det), skal det ikke    være den koldpressede. Dog har jeg personligt ikke kunnet finde en processeret udgave, men vedd et findes.
1 spsk kanel
2 spsk rapsolie

Blend Bastognekiksene til mel og sæt det til side.
Smelt kokosolien og lad det blive lunken. Mens det bliver lunken, mix da Bastognemelet med kanel og vaniliesukkeret.
Rør eller blend (alt efter hvor fint du vil have det) den lunkne kokosolie og rapsolie i melet, indtil det har samlet sig godt.
Hæld blandingen på et rent glas og stil det i køleskabet. Det vil stivne i køleskabet, men hvis du vil have en mere smørbar konsistens, skal det ud af køleskabet ca 30 min før brug.
Leg evt lidt med mængden af olie, så du får konsistensen som du ønsker det. Det smager fantastisk på et stykke ristet lunt franskbrød!

7 kommentarer:

Didde sagde ...

Ej hvor sjovt! Det er da den perfekte gave til en Bastogne elsker!

Tina sagde ...

Ja og det smager så godt, at man har lyst til at spised et med ske ;)

Elsebeth Solskin sagde ...

Fedt! Det havde jeg aldrig kunne regne ud. I will try!

Tina sagde ...

Til sidste tilsatte jeg lidt smeltet puddersukker... Den lidt karamelagtige smag der kommer frem, er bestemt kun en bonus :)

Lea sagde ...

Uha det lyder godt.. men også farligt! :P

Lenette Pedersen sagde ...

Palmin er kokosfedt, så det er nok den forarbejdede version du leder efter

Tina sagde ...

Lea: Jaaah man bliver afhængig ;)

Lenette: Jeg anede ikke Palmin var kokosfedt ;) Jeg troede det var noget svinenoget.

Send en kommentar